Friday, June 14, 2024
spot_img

5 këshilla për të mbrojtur lëkurën nga dielli tani që vjen stina e verës

- Advertisement -..

Stina e verës sjell dritë diellore të fortë dhe temperaturat e larta, e cila mund të ndikojë në shëndetin e lëkurës suaj. Për të mbrojtur lëkurën tuaj nga dëmet e diellit dhe për të ruajtur një pamje të shëndetshme, këtu janë 5 këshilla të rëndësishme:

  1. Përdorni krem me mbrojtje nga dielli: Kremi me mbrojtje nga dielli është një mjet i rëndësishëm për të mbrojtur lëkurën tuaj nga dëmet e rrezatimit diellor. Përdorni një krem me faktor mbrojtjeje të lartë (minimumi 30 SPF) dhe sigurohuni që ta aplikoni atë në të gjitha pjesët e eksponuara të trupit tuaj para se të dilni jashtë, pavarësisht nëse është diell apo mendoni se nuk është shumë e nxehtë. Përdorni krem me mbrojtje nga dielli edhe në ditët e mërzitshme ose të mërzitshme, pasi rrezatimi diellor mund të prek lëkurën në çdo kohë.
  2. Mbrojeni kokën tuaj: Kokërrat dhe qafa janë pjesët më të ndjeshme ndaj diellit. Për të mbrojtur këto pjesë, vishni kapelë ose qepallë me krahu të gjatë, përdorni bandanë ose rripë për kokën tuaj. Këto mjetet do të ndihmojnë në parandalimin e djegies së lëkurës dhe ndihmojnë në ruajtjen e freskisë gjatë ditës së nxehtë.
  3. Mbyllini sytë dhe përdorni syzet e diellit: Sytë janë ndër pjesët më të ndjeshme të trupit ndaj dritës diellore. Përdorni syzet e diellit me filtrues UV për të mbrojtur sytë tuaj nga rrezatimi diellor të dëmshëm. Sigurohuni që syzet të kenë një filtrues të mirë, që i ndalon rreze ultraviolete dhe infra të kuqe. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e dëmeve të mundshme të syve, duke përfshirë djegien e retinës.
  4. Mbani veten të hidratuar: Nxehtësia e stinës së verës dhe dielli mund të çojnë në humbje të shpejtë të hidratimit të trupit. Sigurohuni që të pini mjaftueshem edhe nëse nuk keni ndjenjën e etjes. Kjo do të ndihmojë në ruajtjen e elasticitetit të lëkurës dhe në parandalimin e tharjes së saj nga ndikimi i diellit. Shtoni edhe fruta dhe perime me lëngje të larta, si portokalle, kunguj, qepë të kuqe dhe kastanje, që janë burime të mira të hidratimit.
  5. Kufizoni kohën në diell: Dielli është më i fortë midis orës 10:00 dhe 16:00. Nëse është e mundur, përpiquni të shmangni eksponimin e gjatë në diell gjatë këtyre orëve. Për të mbrojtur lëkurën tuaj, preferoni të qëndroni në hije ose në ambiente të mbyllura në këto orë, ose përdorni mbrojtje të shtuar si çadra diellore ose rroba me faktor mbrojtjeje nga dielli.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Për të mos u humbur

PO KERKONI APARTAMENT ME QERA DITORE?

X