Sipas një studimi të kryer nga Dr. Manuela Martins-Green në emër të Shoqërisë Amerikane për Biologjinë e Qelizave, lëngu i shegës është një ushqim i fuqishëm kundër kancerit. Sidomos sa i përket prostatës. Nga analizat e kryera nga Martins-Green dhe kolegët, u pa se qelizat kancerogjene të trajtuara me lëngun e shegës treguan rënien e tyre dhe aftësimin e qelizave të shëndetshme. Për këtë arsye mund të thuhet se lëngu i shegës mund të jetë një helm i vërtetë për kurimin e tumoreve.
Si ta përgatisim lëngun e shegës?
Ju nevojiten 4/5 shegë mundësisht BIO.
Hapi i parë është heqja e lëkurës dhe grumbullimi i kokrrave me durim.
Nëse dëshirojmë, mund të shtojmë dhe fruta të tjerë.
Një kokërr shegë përmban të paktën 75 kalori, ndërsa në 100 gram lëng ka rreth 65 kalori.
Një tjetër mënyrë për të marrë të gjitha përfitimet e shegës është ta pini në formë çaji.
Karakteristikat ushqyese dhe fitoterapike të shegës janë të rëndësishme, duke ndihmuar për kurimin edhe të sëmundjeve të tjera. Shega është frut që karakterizohet nga një sërë përfitimesh për shëndetin tonë.
Është gjithashtu një antioksidant i fuqishëm dhe ndihmon për mbrojtjen e shëndetit dhe arterieve të zemrës, si dhe ndikon pozitivisht në metabolizëm, duke bërë të mundur funksionimin e duhur.
Përveçse të qenit terapeutik, është edhe një antitumor i fuqishëm. Kjo karakteristikë vjen nga flavonoidet, fenilpropanoidët, acidet hidrobenzoike dhe acidet yndyrore, të cilat i ka me tepri.