Friday, June 14, 2024
spot_img

Sipas shkencës këto detaje iu bëjnë të dukeni më sharmant se zakonisht

- Advertisement -..

Ndryshoni zërin tuaj.

Një formë e të folurit e njohur si skuqje vokale, e cila është me zë të ulët dhe tingëllon kërcitëse, është gjithnjë e më e zakonshme tek gratë e reja. Një studim i vitit 2014 zbuloi se njerëzit që flisnin me zë të lartë mendoheshin si më pak të besueshëm, të arsimuar, kompetentë, tërheqës dhe të pëlqyeshëm sesa njerëzit me të ashtuquajturin zë normal.

Mendoni shpejt dhe përgjigjeni në një formë të tillë.

Një studim i publikuar në Psychological Science zbuloi se nëse je i shpejtë në mendime dhe përgjigjie, je më karizmatik. Hulumtimi i studimit tregoi se njerëzit që ishin në gjendje t’i përgjigjeshin më shpejt pyetjeve të njohurive të përgjithshme dhe detyrave vizuale konsideroheshin si më simpatikë.

Përulja

Një studim i shkollës së biznesit të Harvardit zbuloi se, megjithëse njerëzit shpesh zgjedhin të përulen kur duan të lënë një përshtypje të mirë, në fakt është e tmerrshme të përdoret si një strategji vetëpromovuese; e bën të përulurin të duket më tërheqës.

Punoni për të qenë të besueshëm.

Njerëzit tërhiqen nga të tjerët që mendojnë se mund t’i besojnë. Një studim u kërkoi pjesëmarrësve të vlerësonin se cilat karakteristika mendonin se ishin më të rëndësishme në dikë me të cilin duhej të punonin në një sërë situatash. Besimi që falni në bisedë iu bën të jeni më simpatik sipas shkencës.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Për të mos u humbur

PO KERKONI APARTAMENT ME QERA DITORE?

X